Järgmine koolitus: Tallinn - Sügisseminar 2021 registreeri / loe lähemalt

Maksuküsimus: 831

Küsimus

Firma tegeleb toitlustamise ja cateringi teenuse osutamisega. Kuidas oleks õige arvel kajastada tehingute majanduslikku sisu? Kas piisab, kui kirjutada arvele cateringi teenus (nt 100 inimesele) ja selle kogumaksumus, k/m ja hind koos käibemaksuga või tuleks vahet teha toitlustamisel kui kauba müügil, näidates ära üksikute ridade kaupa kauba nimetus, ühik, kogus ja hind ning eraldi ridadel teenused nagu teenindamine, nõude laenutus jne.

Vastus - 24.11.2007

NB! Vastatakse vastamise ajal kehtivat õiguslikku konteksti arvestades, kui vastuses seda ei täpsustata.

Mõlemad variandid on võimalikud. Valik sõltub sellest, mida teie kliendid soovivad ja kuidas teile endale vajalik on, näiteks kuluarvestuse jaoks. Võite ka lisada arvele nt müügipakkumise, kalkulatsiooni jne, mis näitab täpset kulude jaotust.

Segatarnete kohta soovitame lugeda artiklit: Lasse Lehis. Kuidas maksustatakse segatarneid ehk kuidas kaubast saab teenus ja teenusest kaup. – MaksuMaksja, 2005, nr 8, lk 20-24.