iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Akkermann: automaks ilmselt 1. jaanuaril ei jõustu

Akkermann: automaks ilmselt 1. jaanuaril ei jõustu

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Mootorsõidukimaks, mille president Alar Karis otsustas välja kuulutamata jätta, ei jõustu tõenäoliselt 1. jaanuaril, nagu valitsuskoalitsioon oli plaaninud, tunnistas riigikogu rahanduskomisjoni esimees Annely Akkermann (Reformierakond).

"Mootorsõidukimaksu pärast kindlasti suvel riigikogu istungit kokku eraldi ei kutsuta," ütles Akkermann Vikerraadio saates "Uudis+" vastuseks küsimusele, kas parlament võiks presidendi tagasilükatud seaduse juba suvel uuesti vastu võtta.

Akkermanni hinnanul suure tõenäosusega automaks 1. jaanuaril ei jõustu.

"Võib juhtuda," vastas ta küsimusele, kas peab võimalikuks, et maks 1. jaanuaril ei jõustu. "Jah, praegu ma arvan küll nii. Aga liiga vara on öelda, ma siin mõne minutiga ei julge võtta niisugust põhimõttelist kindlat arvamust selles küsimuses," märkis ta sama küsimuse kohta teisal.

"Arvan, et pigem töötame põhjalikult ja see hakkab kehtima veidi hiljem," kommenteeris Akkermann rahanduskomisjoni edasist tegevust seadusega, mis peab vastuvõtmiseks läbima nüüd uuesti teise ja kolmanda lugemise.

Akkermann ütles, et rahanduskomisjoni esimesed istungid pärast suve on kavandatud augusti lõppu, kus siis ka automaksu eelnõu uuesti arutama hakatakse.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609380884/akkermann-automaks-ilmselt-1-jaanuaril-ei-joustu