iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Valitsuse plaan tekitaks töötukassale ligi 50 miljoni euro suuruse eelarveaugu

Valitsuse plaan tekitaks töötukassale ligi 50 miljoni euro suuruse eelarveaugu

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Töötukassa nõukogu arutas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi plaani tõsta 50 miljoni euro ulatuses lisakulusid riigieelarvest töötukassale. Nõukogu kavaga ei nõustunud, kuid ministeerium plaanib sellega siiski edasi minna.

Majandusministeeriumi koostatud eelnõuga soovib ministeerium kokku panna otse riigieelarvest tulev töötutoetus ja töötukassa poolt makstav töötuskindlustushüvitis. See aga tähendaks töötukassa kulude suurenemist ja tekitaks praeguste arvutuste järgi eelarvesse 45–50 miljoni euro suuruse augu.

"50-miljoniline lisakulu on kindlasti see, mis oluliselt meie eelarvepilti ja ka edasist tegevust mõjutab, nii et peame olema siin täpsed," ütles töötukassa juht Meelis Paavel.

Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo (Eesti 200) rääkis, et eelarve täitmise võimalusteks on kas tõsta töötuskindlustusmakset või vaadata üle töötukassa kulud. "Laias laastus on kaks võimalust. Kas tõsta töötukindlustusmakset või siis vaadata töötukassasse sisse, millised on erinevad võimalused seal – kas reservide kasutuselevõtul, prognooside ülevaatamisel või teenuste kärpimisel, mida võib-olla ei peeta nii otstarbekaks," rääkis Riisalo.

Ametiühingute ja tööandjate esindajate sõnul arutati töötukassa nõukogus läbi kõik erinevad võimalused, kuid kindlale kokkuleppele ei jõutud. Nad ei toeta töötuskindlustusmakse tõusu ega pole ka õhinal reservide kulutamisest või teenuste kaotamisest.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609348506/valitsuse-plaan-tekitaks-tootukassale-ligi-50-miljoni-euro-suuruse-eelarveaugu