iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Soomes on kaalumisel käibemaksutõus ja pensionide kärpimine

Soomes on kaalumisel käibemaksutõus ja pensionide kärpimine

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Soome rahandusministri Riikka Purra sõnul on valitsusel vaja veel säästa kolm miljardit eurot aastas. Purra sõnul pole võimalik vajalikku kokkuhoidu saavutada ilma pensionide indekseerimisreeglite muutmise ja käibemaksu tõusuta.

"Minu meelest on võimatu soovitud tulemust saavutada ilma pensione puutumata," ütles intervjuus väljaandele Helsingin Sanomat rahandusminister ja Põlissoomlaste juht Purra.

Soome valitsus on juba võtnud eelmisel aastal vastu kuue miljardi euro suuruse kärpekava, ometi tuleb seal teha veel kolme miljardi euro jagu kärpeid järgmisel aastal. Purra seletab, et ilma lisakärbeteta ootab Soomet Euroopa Komisjoni ülemäärase eelarvepuudujäägi menetlus.

"Me rikume olulisel määral nii võlakoormust kui ka eelarvepuudujääki puudutavaid reegleid. Olin sunnitud komisjonile kinnitama, et valitsus astub samme menetluse vältimiseks," seletab olukorra tõsidust rahandusminister.

Purra sõnul on kavas riigieelarve kulutuste vähendamine kahe miljardi euro võrra aastas. Maksutõusude abil loodetakse suurendada maksulaekumist veel ühe miljardi euro võrra.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609308540/soomes-on-kaalumisel-kaibemaksutous-ja-pensionide-karpimine