iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Opositsioon: kärpida tulebki, sest riigiaparaadis on peidus mitusada miljonit

Opositsioon: kärpida tulebki, sest riigiaparaadis on peidus mitusada miljonit

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Riigikogu opositsioonierakonnad kiitsid heaks valitsuse plaani kärpida eelarvedefitsiidi vähendamiseks igast valdkonnast, märkides, et riigiaparaadist saaks sedaviisi mitusada miljonit eurot kokkuhoidu.

ERR kirjutas esmaspäeval, et järgmise aasta riigieelarve koostamine muutub üha selgemalt kärpeülesandeks ning valitsuses on arutatud ka üleüldist, näiteks seitsmeprotsendist kärbet, mis puudutaks kõiki ministeeriume ning mida toetavad rohkem Reformierakond ja Eesti 200. Samas pakuvad kõik valitsuserakonnad ka valdkondi, kust kindlasti kokku hoida ei tohiks, näiteks kultuur ja kaitsekulutused.

Isamaalasest rahanduskomisjoni liige Aivar Kokk nimetas kärpeplaani väga õigeks, tema sõnul tuleks kärpida isegi rohkem kui seitse protsenti.

"Neid kohti, kus kärpida, on täna piisavalt. Kui me vaatame, et praktiliselt 150 000 inimest saavad palka maksumaksja raha eest ja sellest 30 000 on puhtalt valgekraed, siis ma arvan, et ettevõtjad ja Eesti majandus ei saaks sellest väga arugi, et oleks (osa) koondatud. Ja sellega hoiaks 300 miljonit igal aastal automaatselt kokku. See töö on kindlasti vaja ära teha ja eks erinevad valitsused on püüdnud otsapidi sellega tegelema hakata," lausus Kokk.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609307151/opositsioon-karpida-tulebki-sest-riigiaparaadis-on-peidus-mitusada-miljonit