iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Tallinn kaalub parkimiskohtade vähendamist ja parkimistasu tõstmist

Tallinn kaalub parkimiskohtade vähendamist ja parkimistasu tõstmist

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Tallinna linnavolikogu hakkab neljapäeval arutama jätkusuutliku liikuvuse arengukava, et vähendada autostumist ning kujundada ümber tänavavõrk. Üks võimalus inimesed autodest bussi saada on parkimiskohtade vähendamine, kuid kaalutakse ka parkimise hinnatõusu ja elaniku parkimissoodustuse kaotamist.

Iga päev sõidab pea 50 000 inimest Tallinna tööle, kümned tuhanded pealinlased aga sõidavad tööle linnapiiri taha. Tallinna linnavolikogu hakkab neljapäeval arutama jätkusuutliku liikuvuse kava, mis peaks ärgitama inimesi valima auto asemel ühistranspordi. Üheks võimalikuks motivaatoriks peaks olema parkimiskohtade vähendamine.

"Ilmselt on olukord see, et parkimiskohtade arvu tuleb järk-järgult vähendama hakata. Osaliselt me seda juba teinud oleme, iga järgneva tänava projektiga tegelikult parkimiskohtade osakaal väheneb," selgitas abilinnapea Madle Lippus (SDE).

Tema sõnul võtavad parkimiskohad linnas väga palju ruumi, mida võiks tegelikult kasutada linnahaljastuseks, aga ka jalakäijate elu mugavamaks tegemiseks.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609165933/tallinn-kaalub-parkimiskohtade-vahendamist-ja-parkimistasu-tostmist