iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Ettevõtjad peavad maksuameti nõudeid põllumajandusmaa ostul segaseks

Ettevõtjad peavad maksuameti nõudeid põllumajandusmaa ostul segaseks

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Üle 10 hektari suuruse põllu- ja metsamaa ostmiseks lubasid väljastav maksuamet on soiku jäänud seadusemuudatusest hoolimata muutnud lubade andmise praktikat ning enam 100 euro eest vilja müüjat põllumajandusettevõtteks ei arvesta. Ministeerium plaanib vastava seadusemuudatuse tänavu siiski välja töötada.

Kolme aasta eest uuris toonane maaeluministeerium, kuidas suunata maa- ja metsatehinguid kohalikele ettevõtjatele ning osana plaanitud eelnõust soovis maksuamet lahendada ka probleemi, kuidas ettevõtted üle 10 hektari suuruse põllu- või metsamaa ostmiseks oma tegevusala põhjendama peaksid.

Toona plaanitud seadusemuudatus jäi aga soiku ning sellest ajast on mitu korda vahetunud valitsus ning ka riigikogu koosseis.

Amet on vastavaid lubasid väljastanud juba ligi 20 aastat, kuid seadus konkreetseid aluseid selleks ei sätesta. Ehk kui varem sai põllumajandusettevõttena maad osta ka firma, mille põllumajandustegevuse käive jäi mõnesaja euro piiresse, näiteks müües aastaga saja euro eest porgandeid, siis nüüd hindab maksuamet seda juhtumipõhiselt.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609141738/ettevotjad-peavad-maksuameti-noudeid-pollumajandusmaa-ostul-segaseks