iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Eesti sai suhkrutrahvi 712 miljonit krooni

Eesti sai suhkrutrahvi 712 miljonit krooni

Kopeeri viide

Eesti peab järgmise nelja aasta jooksul maksma nn suhkrutrahvi 712 miljonit krooni ehk 45 686 268 eurot, kirjutab Eesti Päevaleht.

Euroopa Komisjon määras 13.09.2006 kindlaks lõplikud nõuded viiele liikmesriigile, kes ei suutnud ära hoida ülemääraste suhkruvarude kogumist enne Euroopa Liiduga (EL) ühinemist 2004. aasta mais. Kokku peavad Eesti, Küpros, Läti, Slovakkia ja Malta järgmise nelja aasta jooksul maksma ligikaudu 57 miljonit eurot. Nagu on tavaks enne iga laienemist, kohustati uusi liikmesriike tagama, et ei toimuks põllumajandustoodete spekulatiivsete varude kogumist, mis häiriks kogu EL-i turu tasakaalu.

Kõnealuses viies liikmesriigis olid ülemäärased suhkrukogused. Möödunud aastal andis komisjon neile lisaaja EL-i turult ülemääraste suhkrukoguste kõrvaldamiseks. “Ülemääraste varude kogumise takistamiseks võetavad meetmed on EL-i iga laienemise tavapärane osa,” ütles põllumajanduse ja maaelu arengu volinik Mariann Fischer Boel. “Meie kohus on tagada nende eeskirjade täitmine, et vältida kogu ühenduse majandusettevõtjate kahjustamist spekulatiivsete varude kogumisega.

Kuid ma olen teadlik, et asja- omastes liikmesriikides tuntakse muret, ja olen teinud kõik, et lahendus oleks õiglane.” Loe täpsemalt: http://www.epl.ee/artikkel/362539