iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maksuhaldur: valuutavahetuse tasu ei saa deklareerida laenuintressina

Maksuhaldur: valuutavahetuse tasu ei saa deklareerida laenuintressina

Kopeeri viide

Maksu- ja Tolliamet teatab vastuseks Eesti Maksumaksjate Liidu tänasele avaldusele, et vastavalt seadusele ei saa valuutavahetuse tasu deklareerida laenuintressina, kirjutab Riina Kallas Eesti Päevalehes.

Sellega seoses ei soovita amet klientidel muuta pankade poolt edastatud intressisummasid, kuna valuutavahetuse tasudelt maksusoodustust ei saa. Intress on tasu, mille laenuandja saab laenuvõtjalt raha kasutada andmise eest, mitte võimalikud muud maksed, mida laenuvõtja laenuandjale teeb. Kui maksumaksja sõlmib eluasemelaenu lepingu eurodes, siis on ta lepingu järgi kohustatud tegema laenu- ja intressimakseid samuti eurodes. Kui laenuvõtja otsustab määrata laenu teenindavaks kontoks oma Eesti krooni konto, peab ta olema teadlik, et laenu- ja intressimaksed konverteeritakse eurodesse ning laenuvõtjale tekib täiendav kulu rahavahetusest.

Vastav info on nähtav arvelduskonto ja laenukonto väljavõtetest, teatas Maksu- ja Tolliamet. Loe täpsemalt: http://www.epl.ee/artikkel/375656 Loe EML pressiteadet „Maksumaksjaid pügatakse eluasemelaenu intresside tulust mahaarvamisel