iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Riigiametniku leidlik vale peletas märatsejad

Riigiametniku leidlik vale peletas märatsejad

Kopeeri viide

Tarmo Vahter ja Argo Ideon kirjutavad Eesti Ekspressis, et pronksiöö vargad jäid ilmselt uskuma, et Maksu- ja Tolliameti on vallutanud konkureeriv ja suurem kurjategijate jõuk.

Kell 22.35 ööl vastu 27. aprilli sai Maksu- ja Tolliameti (MTA) peadirektor Enriko Aav teate Endla 15 maja ründamisest. Kesklinnas elav Aav kiirustas sündmuskohale. Maja esimese korruse aknad olid kildudes, ka videovalve kaamerad olid puruks pekstud.

Keegi oli kangutanud MTA välisukse kõrvalt riigiasutuse sildi, mis jäigi kadunuks. Võib-olla viis rüüstaja selle trofeena koju. Majast leidis Aav eest ühe inimese – hirmunud turvatöötaja, kahe lapse ema. Peagi liitus Aavaga tema asetäitja Margus Noormaa.

Kell võis olla südaöö paiku, kui algas rüüstamiste teine laine. MTA välisuks pidas vastu, kuid selle tugevdatud klaasis haigutas juba auk. Nooruki väljanägemisega kaak pistis oma pea avast sisse ja hakkas selle ümbert kiviga auku suuremaks taguma. MTA juhid kaalusid kiiruga, mida teha.

Kas rebida pätt tekkinud august sisse ja kütta tal pimedas majas kere kuumaks? Aga kuidas käitub joovastuses rahvamass tänaval? Kui nähakse, et üks pääses uksest sisse, siis ronivad teised järele. See plaan ei kõlvanud.

“Kuhu sa tikud?” nõudis Noormaa vene keeles. “Siin on arvutid!” seletas pätt. “Meie omad on juba siin sees. Siit on juba kõik võetud.

Saad aru?!” Imelikul kombel see mõjus. Sissetungija tõmbas pea klaasi vahelt tagasi ning kadunud ta oligi. Loe täpsemalt: http://www.ekspress.ee/viewdoc/76558A7DBF34B22EC2257399005DDE10