iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

“15% ametnikest võiks koondada!”

“15% ametnikest võiks koondada!”

Kopeeri viide

Arvo Uustalu kirjutab tänases Õhtulehes riigiaparaadi kokkutõmbamisest. "15% riigiametnike koondamine mööduks täiesti valutult. Valusam küsimus on, keda ja kust," leiab endine riigikontrolör Hindrek-Peeter Meri, et riigil oleks raha kokkuhoiukohti küllaga.

"15% riigiametnike koondamine mööduks täiesti valutult. Olen ise äärmiselt ratsionaalne inimene ja näen, et raiskamist on palju.

Samas usun, et nii suure koondamisega ei kasvaks töötute arv proportsionaalselt," põrutab aastatel 1990–1997 riigikontrolörina töötanud Hindrek-Peeter Meri. Ja tõdeb, et praeguses raskes majandusolukorras on inimestel tekkinud õigustatud ootus, et oma ridu kärbiksid ka riigiasutused.Ametikohta üles öelda on raske, kuid kriisist väljatulemine nõuabki suuri ohvreid, ütleb Meri. "Ka palkade vähendamine riigiametites tuleks ära teha. Muidu mülkast välja ei saa.

Samuti on rahval raske mõista poliitikutele ja ametnikele miljoniautode ostmist ning nende laia joone jätkamist," leiab ta.Loe täpsemalt: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=328688