iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Sylvesteri kohtuasi võib riigile veelgi kallimaks minna

Sylvesteri kohtuasi võib riigile veelgi kallimaks minna

Kopeeri viide

Sulev Vedler kirjutab Eesti Ekspressis, et kõigi aegade kallimas kohtukaotuses peab Eesti riik välja maksma üle poole miljardi krooni ja ka siis jääb metsakompanii endistele omanikele õigus nõuda täiendavalt kahjude hüvitamist.

Maksuameti seni kuulsaim kohtukaotus tuli nn ­Tõnis Paltsu asjas. Palts tõestas kohtus, et pidi müüma kalli osaluse ettevõttes Levicom ühe maksuvaba kompanii kaudu välismaiste osapoolte nõudel. Muidu poleks toimunud tehingut Tele2 ega mis tahes teise investoriga. Sylvesteri puhul näis asi lihtsam.

Maksuameti väitel oli tegemist tüüpilise maksudest kõrvalehoidumisega ja ta rakendas punkti, mis räägib tehingute sisulisest tõlgendamisest. Riigiameti versiooni kohaselt kantisid Sylvesteri eraisikutest omanikud algul oma aktsiapakid odavalt iseenda pisifirmadele. Ingrid Prants ja Endel Ermel koguni nii madala hinnaga nagu 0,001 krooni aktsia kohta. Pisifirmad müüsid aktsiad edasi Soome kontsernile Stora Enso, kuid nüüd juba hinnaga veidi üle 273 krooni.Loe täpsemalt: http://www.ekspress.ee/2009/06/25/eesti-uudised/42254