Soome valitsuse kavandatavad alkoholimaksumuudatused tabasid restorane raskel ajal, sest paljud neist on hädas juba praegu. Kogenud restoranipidaja hinnangul tähendab see kogu restoranitööstuse jaoks pankrotilainet, vahendab Helsingin Sanomat.
Soome restoranipidaja Pekka Terävä juhib Helsingis Michelini tärniga pärjatud restorani Olo ning ka restorane Emo ja Brasa.
Hädas restoranitööstust võivad tulevikus ees oodata veelgi keerulisemad ajad, sest Soome valitsus kavandab muudatusi alkoholimaksus. Rahandusministeeriumi ettepaneku kohaselt tõstetaks alkoholisisaldusega veinide maksu üle 5,5 protsendi ja muude kääritatud jookide alkoholimaksu ligikaudu 8,3 protsenti.
Nn vahetoodete – näiteks kangendatud veinide – maksu tõstetaks keskmiselt 12,7 protsenti. Kangete alkohoolsete jookide, long drink’ide ja muude etüülalkoholi baasil valmistatud segujookide maksud tõuseksid keskmiselt 8,8 protsenti. Seadus jõustub 2024. aasta jaanuaris.
Loe lähemalt:https://arileht.delfi.ee/artikkel/120241294/soomes-kallineb-alkohol-veelgi-restoranipidaja-see-tekitab-inimestes-tahtmist-juua-kodus-uksinda-mitte-seltskonnaga