Kasvavad hinnad on juba mitu aastat suunanud inimesi eelistama allahinnatud toidukaupa, mille säilivus on peagi lõppemas. Nõudluse kasv võimaldab poodidel pakkuda aeguvat kaupa üha väiksema allahindlusega.
Kauplused kasutavad toidukaubale allahindluse määramisel enamasti dünaamilist hinnastamist ehk allahindluse suurus sõltub nii nõudlusest, kellaajast kui ka kauba seisundist ja kogusest. Üldiselt jääb samal kuupäeval aeguva toidu allahindlus vahemikku 25–70 protsenti.
Tallinna suurtes kaubanduskeskustes hakkavad tööpäeva lõunatundidel silma sildid, et kaubale kehtib 30-protsendiline allahindlus – varem oli aga tavapärane, et samal kuupäeval aeguva kauba saab kätte alghinnast poole odavamalt.
ERR uuris jaekettidelt, milline on tarbijate käitumine allahinnatud kauba ostmisel ning kas väiksematest soodustustest on saanud uus standard.
Loe lähemalt:https://www.err.ee/1609756695/poed-muuvad-aeguvat-toidukaupa-uha-vaiksema-allahindlusega