iconJuurdepääsetavus
14.11 Tallinnas - Uued maksud tulekul: maksud ja raamatupidamine aastal 2025 Registreerima

NAGU AAMEN KIRIKUS: „Eestis on toiduainete tootmine kallim ja jääbki kallimaks.“

NAGU AAMEN KIRIKUS: „Eestis on toiduainete tootmine kallim ja jääbki kallimaks.“

Kopeeri viide

Õhtuleht uuris poolesajalt inimeselt ja asutuselt, miks Eestis on toit kallis. Vastustest joonistub välja meie toidutööstuse lõppematu kannatuste rada – Eestit ei soosi ei taevased ega maised jõud.

Euroopa Liidus teeb Eesti endale nime kui koht, kus üldine hinnatase kasvab kõige enam. Eurostati toiduinflatsiooni järgi jääb Eestil püüda veel vaid Bulgaariat, Leedut ja Ungarit, et tituleerida end Euroopa toiduhindade tõusu kuningaks. Statistikaameti arvutuste põhjal puhus Eesti tarbijahinnaindeksit juunis enim suuremaks toit. Võrreldes möödunud aastaga on värske köögivili kallinenud 37,2%, värske puuvili ja marjad 34,5%, jahu, jahutooted ja tangained 21,7%, liha ja lihatooted 16,8% ning piim, piimatooted ja munad 16,2%. Odavnesid vaid õlid (6,6%) ja värske kala (6,2%).

Loe lähemalt:
https://www.ohtuleht.ee/1089538/nagu-aamen-kirikus-eestis-on-toiduainete-tootmine-kallim-ja-jaabki-kallimaks-