Toidu- ja joogitööstused on viimase kaheksa aasta jooksul vähendanud jookide suhkrusisaldust 10-50 protsenti sõltuvalt kategooriast, mida on tagant tõuganud 2019. aastal sõlmitud hea tahte lepe lisatud suhkrute vähendamiseks toodetes ja ettevõtete endi jätkusuutlikkuse tegevuskavad.
„Magusa joogi maksu õigustatakse aga väitega, et see motiveerib tootjaid vähendama suhkrute sisaldust jookides ja nii paraneks väidetavalt ka rahva tervis. Need numbrid näitavad ilmekalt, et tootjad ei vaja motiveerimist toodete koostise muutmisel ja tõestavad, et suhkrute vähendamine jookides, mis on tehtud viimase kaheksa aastaga, ei pane kedagi tasakaalustatult toituma,“ rõhutas Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Loe lähemalt:https://www.ohtuleht.ee/toidutare/1104740/kuni-50-vahem-suhkrut-sirje-potisepp-tootjad-on-juba-kaheksa-aastat-magusat-koomale-tommanud-enne-igasugust-suhkrumaksu