iconJuurdepääsetavus
EML sügiskonverents: maksutõusu eri Maksud ja raamatupidamine aastal 2025 Registreeri / loe lähemalt

2009. aasta eelarve võib jääda defitsiiti

2009. aasta eelarve võib jääda defitsiiti

Kopeeri viide

Kaisa Tahlfeld kirjutab Äripäevas, et rahandusminister Ivari Padari eilne väljaütlemine, et 2009. aasta riigieelarve võib jääda defitsiiti, opositsioonipoliitikutele üllatusena ei tulnud ning nad süüdistavad valitsust ajaraiskamises ja valetamises.

Ta selgitas, et kui majanduskasv jääb prognoositust madalamaks, on riigi ülesanne mitte tagasi tõmbuda, vaid kasutada jõulisi vahendeid kriisi kiireks ületamiseks, majandustegevuse taastamiseks ja turu elavdamiseks ehk võtta kasutusele reservid. Riigikogu liikme ja kunagise rahandusministri Taavi Veskimäe sõnul pole ilmselt enam kellelegi üllatuseks, et järgmise aasta eelarve defitsiiti läheb. "Terve suvi lasti raisku ega tegeletud sellega, et leida reaalseid struktuurseid lahendusi eelarve kulustruktuuri muutusteks," sõnas Veskimägi.

"Tegelikult on selge, et sellise eelarve kulustruktuuriga 2010. aastal eelarvet kokku ei pane." Veskimäe hinnangul on vaja struktuurseid reforme - tervishoid, haridus, sotsiaaltoetused, halduskorraldus alates regionaalhaldusest ja lõpetades riigihalduse endaga. Loe täpsemalt: http://www.aripaev.ee/4107/uud_uudidx_410710.html