iconJuurdepääsetavus
Maksud 2024 koolituse salvestus - Maksumuudatused aastatel 2024-2027 Soovin tellida

2007. aasta esimese kvartalis oli keskmine väljamakse töötaja kohta 9314 krooni

2007. aasta esimese kvartalis oli keskmine väljamakse töötaja kohta 9314 krooni

Rubriik: MTA

Käesoleva aasta esimese kolme kuu jooksul töötajatele tehtud väljamaksete summa oli kokku ligi 16, 919 miljardit krooni ja seda maksti 605 495 isikule. Keskmine väljamakse kuus töötaja kohta on seega 9314 krooni.2006. aasta IV kvartalis oli väljamaksete summa kokku 17 108 628 142 krooni ja seda maksti 612 384 isikule. 2006.

aasta kolme viimase kuu keskmine tasu oli 9313 krooni.Maksu- ja Tolliameti andmetel on tavapäraselt IV kvartali väljamaksete numbrid alati kõrgemad. Kuna andmetest nähtub, et eelmise aasta 4. kvartali ja selle aasta 1. kvartali keskmise väljamakse numbrid on samas suurusjärgus, võib teha järelduse, et selle aasta algusest on palgatase tõusnud.

Samuti on 20 744 inimese võrra vähenenud isikute arv, kes teenib tasu 0 - 9999 krooni kuus. Need isikud on liikunud kõrgematesse palgagruppidesse.

Maksu- ja Tolliamet alustas kvartaalsete väljamaksete statistika avaldamist, et informeerida avalikkust tööandjate tehtud väljamaksete suurusest töötajatele. Keskmises väljamakse numbris sisalduvad palk ja muud tulumaksuga maksustatav tulud, mida tööandjad deklareerivad tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsiooni lisas 1 koodiga 01.Oluline on tähele panna, et Statistikaameti (SA) ja MTA andmed ei ole võrreldavad, kolm peamist erinevust metoodikate erinevuse osas on:1. Tasuliigid - SA avaldab keskmist palka, mis sisaldab järgmisitasuliike: aja- ja tükitöö tasu, puhkusetasu, mitterahaline ehk loonustasu, ebaregulaarsed preemiad ja lisatasud.

MTA ei avalda keskmist palka, vaid isiku kohta tehtud erinevaid väljamakseid, mis on seotud töösuhtega.2. Ajaline nihe - SA andmed on tekkepõhised, MTA andmed kassapõhised. Näiteks detsembris teenitud palk läheb SA arvestuse kohaselt detsembri arvestusse, ent MTA arvestuses jaanuari, mil see välja makstakse.3. Töötajate arv - osalise ja täistööajaga töötajate palga võrdlemiseks taandab SA töötajate arvu täistööajale.

Täistööajale taandatud töötajate keskmine arv arvutatakse: täistööajaga töötajate arv + osalise tööajaga töötajate arv, arvestatud proportsionaalselt töötatud ajaga (nt kaks poole koormusega töötajat arvestatakse ühena). Brutokuupalkade kogusumma jagatakse täistööajale taandatud töötajate keskmise arvuga.MTA võtab arvesse kõik isikud, kellele on tehtud väljamaksed, sõltumata, kas väljamakse on isikule tehtud täistööaja või osalise töötaja eest. MTA töötajate arv on kasvav, st iga tööturul käinud isik on arvel, sõltumata tööturul veedetud ajast (nt kas 1 kuud või 12 kuud). Andmete aluseks on maksudeklaratsiooni TSD lisa 1 kood 01, deklareeritud väljamaksete kogusumma jagab MTA isikute arvuga, kelle on tehtud väljamakseid.Maksu- ja Tolliameti pressiteated: http://www.emta.ee/?id=631



Tooted ja teenused

Lisaks liikmete teenindamisele (vt link Teenused liikmetele) osutab EML ka muid tasulisi teenuseid nii liikmetele kui mitteliikmetele. EML liige saab kõigi teenuste puhul hinnasoodustust.

Õigusabi

Maksualane õigusabi ja konsultatsioonid, Maksuhalduri haldusakti ja toimingu vaidlustamine, Esindamine kohtus, Maksuõiguslike küsimuste analüüs.

Loe lähemalt

Personaalne koolitus

Pakume huvilistele võimalust saada EML juristidelt või meie koolitusprogrammi lektoritelt personaalset koolitust kliendi poolt soovitud ajal ja kohas.

Loe lähemalt
eml

Maksud 2024 koolituse salvestus

Maksuseaduste muudatused aastatel 2024-2027,
nende mõjud ja praktiline rakendamine.

Lektor: Lasse Lehis, EML juhatuse esimees

Hind koolitusele 70 € (koos käibemaksuga 85.40 €).
Ligipääsu kehtivus koolitusele 1 kuu.
Koolitus salvestati veebruaris 2024.

Soovin tellida
eml

Astu EML liikmeks

Taga enda ettevõttele aastaringsed teadmised ning soodustused maksualastel teemadel. Tasuta ajakiri MaksuMaksja ja maksuseaduste kommentaaride kogumik.

Loe lähemalt

Reklaam

Pakume võimalust avaldada reklaami ajakirjas MaksuMaksja, samuti EML veebilehel, publikatsioonides ning koolitusmaterjalides.

Loe lähemalt
Maksupood

Ajakirja MaksuMaksja tellimine

Ajakirja MaksuMaksja tellimine

Perioodid: 3 kuud - 1 aasta
Hinnad:
3 kuud - 10.80 €, 6 kuud - 19.80 €
12 kuud - 35.40 €

Esita tellimus
Maksupood

Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2022 tellimine ja 2023 ettetellimine

Maksuseaduste kommentaaride kogumik

Liikmetele: Tasuta (v.a. Baasmäär)
Lisaeksemplar liikmele: 12 €
Tavahind: 25 €
2023 ettetellimine: 15 €

Esita tellimus