iconJuurdepääsetavus
Rahvaalgatus toidukaupadele kehtiva käibemaksumäära vähendamiseks Annan allkirja

Ministeerium: restoran näidaku, mis riigist kana supi sisse sai

Ministeerium: restoran näidaku, mis riigist kana supi sisse sai

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi hinnangul peaks kohvikud, restoranid ja koolisööklad edaspidi teatama, kust on pärit lauale kantud lambapraad ning millise riigi karjamaal sõi rohtu steigina lõpetanud veis.

Mõni peenem liharestoran juba teatab, et nende steik kasvas Austraalia või Ameerika väljadel. Mõni jälle kiidab, et kana siblis enne supi sisse sattumist paari kilomeetri kaugusel väikefarmist. Väga vähe on aga neid, kes kirjutaks menüüs, et guljašiks tehti Poolas või Leedus üles kasvanud siga. Ning üldjuhul ei anta liha päritolust üldse aimu.

Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Hellika Kallaste ütles, et tegelikult peaks kõik restoranid teadma, kust nende liha pärit on. Ning ministri määruse eelnõu järgi tuleks seda infot ka klientidega jagada.

"Ja siis igal inimesel on võimalik teha endale meelepärane valik," sõnas Kallaste. "Me tahaksime nügida toitlustajaid sinnapoole, et nad pigem hakkaksid kasutama kodumaist liha."

Nõue toidus kasutatava liha päritolu tutvustada kehtiks lisaks kohvikutele ja restoranidele ka kooli-, vangla- ja haiglasööklates. Plaan ei puuduta aga kogu lihakraami, vaid ainult sellist, mis jõuab toidukohta värske, jahutatud või külmutatud lihana.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609608498/ministeerium-restoran-naidaku-mis-riigist-kana-supi-sisse-sai