iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Eesti nurjas digiplatvormide käibemaksukokkuleppe sõlmimise EL-is

Eesti nurjas digiplatvormide käibemaksukokkuleppe sõlmimise EL-is

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Foto: Raigo Pajula/presidendi kantselei

Eesti jäi ka reedel Luksemburgis peetud Euroopa Liidu rahandusministrite nõukogus eriarvamusele platvormiteenustele käibemaksukohustuse kehtestamisel, mistõttu jäi ühehäälsust nõudev kokkulepe sõlmimata.

Nõukogu vahetas arvamusi, et jõuda kokkuleppele digiajastu paketis sisalduva käibemaksu kohta, mille eesmärk on võidelda käibemaksupettustega, toetada ettevõtteid ja edendada digitaliseerimist," öeldakse pärast kohtumist avaldatud pressiteates, millest saab järeldada, et kokkulepet ei sündinud.

"No sisulisi muutusi ei olnud, mille eest Eesti seisab," ütles rahandusminister Mart Võrklaev reedel pärast istungit ERR-ile.

Tema sõnul ei nõustu Eesti sellega, et mõni digiplatvormi kaudu oma teenust pakkuv väikeettevõtja või eraisik, kes ei ole käibemaksukohustuslane, peab hakkama ka käibemaksu maksma sõltumata sellest, et ta käibemaksukohustuslane ei ole ja käibemaksu kulusid maha arvestada ei saa. "Meie hinnangul ei ole see väikeettevõtjate suhtes õiglane ja sellise kokkuleppega me nõustuda ei saa," rõhutas ta.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609378481/eesti-nurjas-digiplatvormide-kaibemaksukokkuleppe-solmimise-el-is