iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Riik sai arvutused tehtud: mullu jäi eelarvest kasutamata 750 miljonit eurot

Riik sai arvutused tehtud: mullu jäi eelarvest kasutamata 750 miljonit eurot

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Eelmise aasta riigieelarvest kanti 2024. aasta eelarvesse üle ligi 750 miljonit eurot jääki, mis mullu kasutamata jäi. Rahandusminister Mart Võrklaeva sõnul tuleb nüüd kõik ministeeriumid läbi käia ja küsida, miks seda raha ei kasutatud selleks, milleks see oli mõeldud.

Rahandusminister Mart Võrklaev tutvustas esmaspäevasel riigieelarve erikontrolli komisjoni istungil selle aasta eelarvesse eelmisest aastast ülekantavaid kulusid.

Kõige enam ehk 189,2 miljonit eurot kandis sellesse aastasse üle valitsus. Ministeeriumide seas olid suurimad ülekandjad HTM, mis kandis üle 92,3 miljonit eurot, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) 71,8 miljoni euroga ja siseministeerium 70 miljoni euroga.

Võrklaeva sõnul olid eelmiste aastate ülekantavad vahendid moonutatud seoses järjestikuste lisaeelarvetega, mis omakorda olid seotud Covid-19 pandeemiast tingitud erakorraliste vajadustega tervishoiusüsteemis ning Vene agressiooniga Ukrainas, millega kaasnesid mitmed majandusmõjud ja põgenikega seotud tegevuste rahastamine.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609366799/riik-sai-arvutused-tehtud-mullu-jai-eelarvest-kasutamata-750-miljonit-eurot