iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Võimuliidus puudub automaksu suhtes lõplik kokkulepe

Võimuliidus puudub automaksu suhtes lõplik kokkulepe

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Koalitsioonipartneritel puudub automaksu lõpliku versiooni suhtes endiselt üksmeel. Eesti 200 ja sotsiaaldemokraatide arvates ei peaks registrikande peatumisel auto eest aastamaksu tasuma, Reformierakond on teisel seisukohal.

Automaksu eelnõu on nüüd jõudnud omadega riigikogu rahanduskomisjoni. Euroopa Komisjoni kriitikat registreerimistasude suhtes on uues eelnõus arvesse võetud. Samas jätkuvad endiselt arutelud selle üle, mida teha autodega, mis aktiivselt liikluses ei osale ja mille registrikanne on peatatud.

Eesti 200 soovib nimelt, et kui peatatakse auto registrikanne, siis ei peaks autoomanik enam maksma ka aastatasu. See tähendab, et kui autoomanik jätab auto hoovile või garaaži seisma, siis saaks sellest ka riiki teavitada ega peaks enam iga-aastast automaksu tasuma.

Reformierakond on aga selle vastu. "Survegrupp on need vanaautode omanikud. Meile tuuakse näiteks pensionär Valeri Kirssi, kel on 110 vanaautot, et kuidas tema jõuab seda maksu maksta. Ka mina sõidan aeg-ajalt mööda Eestimaad ja näen, et majade ümber on kõikides valdades "tehnikatalud", kus mõne maja ümber on kuus kuni kümme autot. Me tahame ikkagi, et need ei jääks loodust reostama," selgitas Akkermann.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609351485/voimuliidus-puudub-automaksu-suhtes-loplik-kokkulepe