iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Sõerd: õpetajate palgatõusu juhtum tõestab riigieelarve läbipaistmatust

Sõerd: õpetajate palgatõusu juhtum tõestab riigieelarve läbipaistmatust

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme Aivar Sõerdi sõnul on Eesti riigieelarve olukord erakordselt halb, suuri paranemise märke ei ole, kuid seda ei soosi ka läbipaistmatu tegevuspõhise eelarve kasutamine, mille absurdsust tõendab õpetajate lisapalgatõusu raha leidmise viis.

Valitsus ja õpetajad leppisid kokku, et sellel aastal saavad õpetajad varem plaanitud palgatõusule veel lisapalgatõusu 9,3 miljonit eurot. Et Eesti põhiseaduse kohaselt otsustab Eesti riigi kulud ja tulud riigikogu, tuleb vastav seadusemuudatus riigikogus vastu võtta.

Eelnõu menetleb riigikogu rahanduskomisjon ja kui selle liige reformierakondlane Aivar Sõerd uurima hakkas, kust lubatud vahendid võetakse, selgus, et viie miljoni euro ulatuses on need haridusministeeriumi möödunud aastast ülekantavad vahendid.

Üks miljon eurot tuleb aga Ettevõtluse ja Innovatsiooni SA (EISA) e-residentsuse programmist, siseministeeriumist 500 000 kolimisraha ja 400 000 hinnatõusude kompenseerimise raha ning 400 000 eurot põllumajandusministeeriumist majandamiskulude ridadelt.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609293135/soerd-opetajate-palgatousu-juhtum-toestab-riigieelarve-labipaistmatust