iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Sikkut: Eesti oma arengus jõuab astmelise tulumaksuni

Sikkut: Eesti oma arengus jõuab astmelise tulumaksuni

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Jõukate panus ühiskonda peab olema suurem ja pärast maksuküüru kaotamist, on võimalik astmelisele tulumaksusüsteemile üle minna, ütles terviseminister Riina Sikkut (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) Vikerraadio saates "Reedene intervjuu".

Kui vaadata, kuidas parteidel on koalitsiooniparteidel peamiselt on läinud selle aasta jooksul, siis teie partnerid on päris tugevalt kaotanud toetust rahva seas, kui uskuda uuringuid. Sotsidel on läinud vähe paremini. Miks nii?

See aasta ühelt poolt tõesti on läinud erakordselt kiiresti, teisalt on väga palju juhtunud ja juba valimiste järel esimesel nädalal, mis oli minu arust erakorraline, juhtus palju. See, kui üks erakond ei tunnista valimistulemust tõi arusaama, et mis seal riigikogus nüüd toimuma hakkab.

Eelnevatel aastatel, koroonakriisis, kahtlemata oli ühiskonnas väga tugev toetus sellele, et teha erakordseid kulusid. Et toetada ettevõtteid, toetada inimesi, soodustada näiteks ka haiguspäevade hüvitamisega nakatunute koju jäämist. Siis sõda Ukrainas - automaatselt tõstame kaitsekulusid rohkem kui protsendi võrra SKP-st. See ei olnud küsimus, see ei olnud vaidluskoht.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609283748/sikkut-eesti-oma-arengus-jouab-astmelise-tulumaksuni