iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Rahandusminister pahandab jõuliselt hindu tõstnud poekettidega: Eesti inimestele peavad elementaarsed toidukaubad jääma kättesaadavaks!

Rahandusminister pahandab jõuliselt hindu tõstnud poekettidega: Eesti inimestele peavad elementaarsed toidukaubad jääma kättesaadavaks!

Kopeeri viide

Rahandusminister Mart Võrklaev (Reformierakond) pahandab poekettidega, kes on toidukaupade hindu tõstnud rohkem kui käibemaksumäära 2 protsendipunktine tõus.

Aasta alguses tõusis Eestis käibemaksumäär 2 protsendipunkti. Maksumuudatused, sh käibemaksu ja aktsiiside tõus, on rasked, ent vajalikud. Tänu sellele saame järgmistel aastatel tõsta Eesti kaitsekulutusi, mis on hädavajalik, et meie riik oleks kaitstud, siin oleks turvaline elada ja saaksime pakkuda kindlustunnet Eestisse investeerimisel, mis praeguses majandusolukorras eriti tähtis. Andmed näitavad, et poeketid on kaupade ja teenuste hindadesse käibemaksumäära tõusu lisanud kogu ulatuses. Siinjuures teevad murelikuks toidukaupade hinnad, mida kaupmehed on käibemaksumäära tõusust rohkem kergitanud. Jaanuaris kallines toit kuuga koguni 3%,“ kirjutab rahandusminister Mart Võrklaev.

Loe lähemalt:
https://www.ohtuleht.ee/1100909/rahandusminister-pahandab-jouliselt-hindu-tostnud-poekettidega-eesti-inimestele-peavad-elementaarsed-toidukaubad-jaama-kattesaadavaks