iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Opositsiooni hinnangul tuleks eelarvega majandust edendada

Opositsiooni hinnangul tuleks eelarvega majandust edendada

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Kui valitsusvälised erakonnad saaksid võimaluse täita mitmesaja miljoni euro suurune eelarveauk, jääksid ära maksuküüru kaotamisena tuntud tulumaksuvaba määra tõstmine ja maksutõusud ning suureneksid investeeringud, et majandust elavdada.

EKRE juht Martin Helme ütles ERR-ile, et eelarveauku aitaksid leevendada kolm muutust. Ära tuleks jätta rohepöörde investeeringud, maksuküüru kaotamine ja lõpetada tuleks Ukraina rahaline toetamine, loetles ta.

"Üks suuremaid kuluridasid on rohepööre. Need erinevad kulutused, mida tehakse siin täiesti ideoloogiliselt, ilma igasuguse majandusliku mõtlemiseta, on sadades miljonites või ka miljardites," sõnas Helme ja tõi näiteks Rail Balticu, mis on kallinenud üle kahe korra ning toob ka valmimise järel suure püsikulu.

Lisaks tuleks Helme hinnangul ära jätta investeeringud päikesepaneelidesse ja tuulikutesse, sest need nõuavad sadades miljonites eurodes võrguinvesteeringuid. "Siis me hakkame kogu seda süsteemi üleval pidama dotatsioonidega ja kallimate võrgutasudega. See kõik on kulu, mis toob juurde kulu."

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609233972/opositsiooni-hinnangul-tuleks-eelarvega-majandust-edendada