iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Eesti ehitajad tulevad töö vähesuse tõttu Soomest tagasi

Eesti ehitajad tulevad töö vähesuse tõttu Soomest tagasi

Kopeeri viide
Rubriik: ERR

Eesti ehitaja on muutunud soomlastele liiga kalliks, väheste oskustega ehitajaid enam vaja pole ning tööpuudus ehitajate seas kasvab nii Eestis kui Soomes.

Eesti ehitusettevõtted ehitasid selle aasta teises kvartalis püsivhindades kokku 12 protsenti vähem kui aasta varem samal perioodil. Eesti Töötukassa andmed näitavad, et sel aastal on ehitussektorist rohkem inimesi end töötuna arvele võtnud kui kahel eelmisel aastal, ütles tööotsijate teenuste osakonna juhataja Anniki Paulus.

"Sellel aastal umbes 9000 inimest. Eelmise aasta numbrid jäid 7200 kanti. Ja võib öelda ka seda, et ehitustööpakkumiste arv on tänavu väiksem kui kahel eelmisel aastal," tõdes Paulus.

Kuna ka Soome ehitussektor on tõsises kriisis, siis ei ole sealtki eriti tööd loota. Soome Ehitusliidu Uusimaa piirkonna volinik Urmet Aru tõdes, et eestlaste osakaal Soome ehitussektoris on vähenenud: "Eestis on ehitajate palgad korralikule tasemele tõusnud. Ilmselt sellepärast ongi viimaste aastatega väga paljud suundunud kodumaale, kuna pered on seal."

Kui varem piisas Soome ehitama minekuks sageli vaid heast tahtest, siis nüüd enam ilma oskusteta inimesi eriti vaja pole.

Loe lähemalt:
https://www.err.ee/1609164313/eesti-ehitajad-tulevad-too-vahesuse-tottu-soomest-tagasi