iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

MaksuMaksjas nr 2 inkassoteenustest, sõjast ja nekroloog haigekassale

MaksuMaksjas nr 2 inkassoteenustest, sõjast ja nekroloog haigekassale

Kopeeri viide
Rubriik: EML

Eesti olevat üks väheseid riike arenenud maailmas, kus võlgade sissenõudmise teenust ei ole riik kuidagi reguleerinud. Seejuures kõige magusam saak siinsetele võlanõudjatele on just pahaaimamatud korralikud inimesed, kes arvavad, et nendega küll midagi ei juhtuda ei saa. Seekordne ajakirjanumber toob lugejani näiteid elust enesest, mis demonstreerivad ilmekalt vajadust inkassoteenused litsentseerida. Nõuandeid, mida inkassoga suhtlemisel silmas pidada, jagab ka õigusbüroo HUGO.legal.

EML jurist Hiie Marrandi tutvustab lugejatele kurioosset Riigikohtu lahendit, kus vaieldi selle üle, kas pangal on õigus kliendi arvelduskonto sulgeda — keelduda põhimakseteenuse osutamise jätkamisest. Olgu etteruttavalt öeldud, et võitjaks tuli klient, kelle konto jäi seetõttu avatuks.

Veebruaris sai täis terve aasta Venemaa-Ukraina suure sõja algusest. MaksuMaksja teeb möödunud sõja-aastast informatiivse kokkuvõtte, lohutava noodi toob riigiprokurör Kati Reitsak sõnadega, et sõjakuriteod ei aegu, kui kirjutab Venemaa sõja uurimisest.

Eestis leidis aset mõne inimese jaoks kauaoodatud sündmus, kus haigekassast sai ametlikult Tervisekassa. MaksuMaksja meenutab lahkunut ja jätab temaga vääriliselt hüvasti.

Tutvu sisuga lähemalt