iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maksuamet kontrollib internetimüügist saadud tulu. Vaata, millal pead maksma tehingult tulumaksu

Maksuamet kontrollib internetimüügist saadud tulu. Vaata, millal pead maksma tehingult tulumaksu

Kopeeri viide
Rubriik: Delfi

Kaupade müümine internetis on kasvav trend ning Maksu- ja Tolliamet hoiatab, et eraisikutel tuleb tuludeklaratsioonide esitamisel deklareerida ka internetis müüdud kaupadelt saadud tulu.

Maksuameti tähelepanu all on tegevus, kus välismaistest portaalidest tellitakse uut kaupa ja müüakse see mõningase juurdehindlusega edasi, et tulu teenida. Amet kirjutab oma selgituses, et veebis kaupade müümine ei erine kuidagi riiete müümisest poes. Mõlemal juhul on tegemist ettevõtlusega, millega tegeletakse järjepidevalt, reklaamitakse müüdavaid esemeid ja teenitakse maksustatavat tulu. Ei ole vahet, millises kanalis (osta.ee, buduaar.ee, facebook.com vms) tegutsetakse, vaid millega tegeletakse, kinnitab Maksu- ja Tolliamet (EMTA).

Kui kaupade müügiga tegeletakse ettevõtlusena, peab isik olema kantud äriregistrisse. Äriregistrisse kantud füüsilisest isikust ettevõtja (FIE) võib kaubandustegevusega seotud kulud ettevõtlustulust maha arvata. Saadud kasum aga maksustatakse tulu- ja sotsiaalmaksuga ning kui on liitutud kogumispensioni süsteemiga, siis arvatakse maha ka kogumispensioni makse.

Loe lähemalt:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120138590/maksuamet-kontrollib-internetimuugist-saadud-tulu-vaata-millal-pead-maksma-tehingult-tulumaksu