iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Kohus kuulutab välja Beatrice’i eraisiku pankroti. Süüdi on koroona ja elektri kõrge hind

Kohus kuulutab välja Beatrice’i eraisiku pankroti. Süüdi on koroona ja elektri kõrge hind

Kopeeri viide
Rubriik: Delfi

Edukas ärinaine ja seltskonnategelane kaotas kolme aastaga kõik – kodu, suhte ja firma –, kuid alustab algusest. Kahe aasta pikkune ebakindel majandusseis, koroonapiirangud ja neile järgnenud kõrge elektri hind viisid pankrotti Tallinna vanalinna kohvikupidaja Beatrice Fenice’i.

Homme kuulutab kohus välja eraisiku pankroti, millele ilmselt järgneb ka firma pankrot. „Väikeettevõtjate puhul see tavapäraselt nii käib ja ega siin uudist ses mõttes pole, et viimaste aastate kriis on Tallinna vanalinna tühjaks teinud. Mis vääriks tähelepanu, on ehk see, et tegemist on avaliku elu tegelasega,“ kommenteerib maksukonsultant ja õigusteadlane Lasse Lehis.

Beatrice’i viimase kahe aasta lugu on segu inimlikust traagikast, lootusest siiski pinnale ujuda ja väikeettevõtja võimetusest kuhjuvat olukorda administreerida. Sündmuste jada algatas koroona ja ühiskonna sulgemine, mistõttu läksid kinni kõik toitlustusasutused.

Loe lähemalt:
https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/120129450/kohus-kuulutab-valja-beatrice-i-eraisiku-pankroti-suudi-on-koroona-ja-elektri-korge-hind