iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Otsitakse rakendust üle jäänud 2,4 miljardile kroonile

Otsitakse rakendust üle jäänud 2,4 miljardile kroonile

Kopeeri viide
Rubriik: EML

Eesti Maksumaksjate liidu tegevjuhi Õnneli Varendi sõnul peaks valitsus kasutama ülelaekumist seal, kus eelarvet koostades jäid kõige suuremad kitsaskohad. Teisalt - eelarve ülelaekumise üheks põhjuseks võib olla ülim konservatiivsus eelarve koostamisel.

„Ühest küljest on ju hea, et rahandusministeeriumi haldusalas on kõik korras - eelarve on täidetud, maksud laekuvad hästi. Teisest küljest tekitab ülelaekumine mänguruumi eelarvega, mida enam nii positiivseks pidada ei saa. Valitsus peaks teadma, kus eelarve tegemisel jäid kõige suuremad kitsaskohad, mõistlik oleks ülelaekumist kasutada seal,” sõnas Varend.

Tema sõnul ei saa ülelaekumisest teha järeldust, et see oleks põhjus asuda langetama makse. Riigi maksupoliitika peab olema järjekindel „Kindlasti ei arva me, et võrreldes teiste Euroopa riikidega korjaks Eesti liiga palju maksuraha, pigem on küsimus kuidas sellega ringi käiakse,” lisas ta. Aga tunnustuseks maksumaksjatele on ülelaekumine igal juhul.Erinevate erakondade seisukohti eelarve ülelaekumise rakendamise kohta saab lugeda lähemalt http://www.aripaev.ee/3097/uud_uudidx_309707.html või 11. jaanuari 2006 a Äripäevast lk 8.