iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maksuamet: Palts oleks pidanud makse maksma enne tulu saamist

Maksuamet: Palts oleks pidanud makse maksma enne tulu saamist

Kopeeri viide

23.05.06 Äripäevas kirjutab Anne Oja, et Maksu- ja Tolliameti peajuristi Ene Lainemäe sõnul tuleb Tõnis Paltsul maksta üle 20 miljoni krooni täiendavat maksu seetõttu, et ta võõrandas ASi Levicom aktsiad investeerimisega tegelevale offshore-firmale.

Eile keerles Tallinna halduskohtus jätkunud maksuvaidlus küsimuse ümber, kas Tõnis Palts peab eraisikuna maksma makse tulult, mida teenis raha taas ettevõtlusse investeerinud offshore-firma Levicom Investments Curacao N.V. Tugevasti endast väljas olnud Tõnis Palts ütles eile, et ta pole Levicomi aktsiate võõrandamisest tulu saanud. “Te tahate öelda, et maksustate põhimõtete, mitte seaduste alusel?” tegi maksuametile etteheiteid Paltsu esindanud advokaat Üllar Talviste. Ta nimetas maksuotsust saamata tulult sügavalt ebaõiglaseks.

Maksuameti peajurist Ene Lainemäe ütles eile kopsakat maksu- ja intressinõuet põhjendades: “Aktsionär on võtnud riski saada tulu ajal, mil ta seda ei plaaninud.” Täpsemalt loe: http://www.aripaev.ee/pdf/lehed/3229.pdf lk 4.