iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Euroliidus arutatakse ideed sms-de ja e-mailide maksustamiseks

Euroliidus arutatakse ideed sms-de ja e-mailide maksustamiseks

Kopeeri viide
Rubriik: EML

Euroopa Liidu Parlamendi töögrupp uurib uut maksustamise ideed – maksuobjektina on välja pakutud sms-de ja e-mailide „käive“. Selline maks võiks tulevikus 25-liikmelist Liitu finantseerida.

Alain Lamassoure, kes on idee väljakäija, leiab, et maksumäär võiks olla umbes 1,5 eurosenti tekstisõnumi või sms kohta ning 0.00001 eurosenti iga saadetud e-maili kohta. Lamassoure arvates võib see küll olla vaid kübe eraldivõetuna, kuid arvestades igapäevaselt toimuvaid miljoneid tehinguid võiks see sisse tuua väga suurt tulu. Käesoleval hetkel toimub EL eelarve rahastamine impordimaksudest, käibemaksust ning liikmesriikide poolt tehtavatest muudest eraldistest, mis leitakse liikmesriigi rahvuslikku koguprodukti aluseks võttes.

Arvestades seni toimunud pikki eelarvevaidlusi, leitakse, et praegust süsteemi peab kindlasti muutma. Idee rahastada EL eelarvet ühe maksu arvelt on leidnud toetust paljude liikmesriikide valitsuste hulgas. Samas on maksuobjektina pakutud välja ka näiteks lennukipiletite maksustamist ning ka täiendava maksu sisseviimist nn naftakompaniidele. Vt täpsemalt Reuters`i uudist: http://news.com.com/EU+to+tax+e-mail%2C+text+messages/2100-1028_3-6077464.html