iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Uus määrus lubab rohkem hüvitada

Uus määrus lubab rohkem hüvitada

Kopeeri viide

Ardo Kalda kirjutab Äripäevas juulis jõustunud nn sõiduauto hüvitise määrusest, mis toob endaga kaasa rohkem paberimajandust, kuid ka paindlikumad hüvitise saamise võimalused.

Juuli lõpus jõustus vabariigi valitsuse määrus nr 164 "Isikliku sõiduauto teenistus-, töö- ja ametisõitudeks kasutamise kulude hüvitise maksmise tingimused ja piirmäärad," mis tõi endaga kaasa mõningaid olulisi muudatusi maksuvaba autokompensatsiooni väljamaksmisel. Esimese olulise muudatusena on tehtud see, et hüvitada saab töötaja või juhatuse liikme kasutuses oleva sõiduauto kasutamist töösõitudeks. Siinkohal on EPC Finance OÜ juhatuse liikme Raido Valdre sõnul oluliseks punktiks see, et enam ei pea sõiduk olema töötaja või juhatuse liikme omandis või liisingulepingu alusel kasutusel, vaid sõiduk võib olla ükstapuha kelle teise oma. Tõsiselt on piiratud arvestust ehk sõidupäevikut pidamata 1000kroonise hüvitise maksmist.

Nüüd on Valdre sõnul eriti oluliseks muutunud sõidupäevikute pidamine. Sõidupäevikute pidamiseks on loodud ka majandustarkvarasid, mis teevad sõitude märkimised märksa lihtsamaks. Loe täpsemalt: http://www.aripaev.ee/3344/rubr_artiklid_334401.html Põhjalikumalt vt: http://www.maksumaksjad.ee/modules/news/article.php?storyid=284