iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Veskimägi: ettevõtete tulumaksuvabastus peab säilima

Veskimägi: ettevõtete tulumaksuvabastus peab säilima

Kopeeri viide

Äripäev avaldas intervjuu endise rahandusministri Taavi Veskimägiga.

Mida peaks tegema, et Eesti elatustase jõuaks võimalikult kiiresti Skandinaavia maade tasemele? On see võimalik praeguse maksupoliitikaga? Küsimus ei ole maksupoliitikas. Eesti majanduse põhiküsimus ei ole täna see, kas tulumaks on 20% või 18%.

Meie konkurentsieelis maailmas saab olla ainult ideedes. Heaolu kasvatava majanduse võtmesõna on innovatsioon. Mis saab ettevõtte tulumaksuvabastusest järgmise mõne aasta jooksul? Mida Te ise sooviks, et saaks? Mina tahaks, et tänane süsteem säiliks, sest see on ennast õigustanud.

Ei pea õigeks muuta seda, mis töötab. Järelikult tuleb töötada kehtiva süsteemi põhimõtete säilimise eest ka pärast 2009. aastat. Parim oleks, kui me midagi muutma ei peaks.

Kindlasti tuleb saavutada aga olukord, kus reinvesteeritud tulu maksuvabastuse põhimõte ettevõtetele säilib. Näiteks andes võimaluse ettevõtetel suunata kasum maksustamata kujul investeeringute reservidesse. Ettevõtte tulumaksusüsteemi põhimõtete säilitamine on võitlust väärt eesmärk, kuna Eesti ettevõtjad soovivad nagu üks mees selle süsteemi jätkumist. Oleks rumalus loobuda süsteemist, mida maksumaksjad ise toetavad.

Loe täpsemalt: http://www.aripaev.ee/3482/uud_uudidx_348203.html