iconJuurdepääsetavus
Täna 29.10 - EML sügiskonverents (Kalev Spa Hotel) Registreeri / Vaata ajakava

Perearst hiilib maksust kõrvale

Perearst hiilib maksust kõrvale

Kopeeri viide

Anne Oja kirjutab Äripäevas, et Tööandjate keskliit kahtlustab perearste dividendide maksmises palga pähe sooviga nii sotsiaalmaksu arvel kokku hoida. Perearstid peavad süüdistusi liialduseks.

Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis ütles läinud nädalal, et ehkki pankrottide ja maksuvabade firmade küsimus on taandumas, võimaldavad seadused füüsilisest isikutest ettevõtjatele ja perearstidele endiselt maksuerandeid. "FIEd on hästi hallis alas, kuid poliitikud ei soovi nendega tegeleda," rääkis Kriis. "Praktiliselt 50% perearste ei maksa makse rohkem kui ainult kasumilt.

Samas on nad väga sõnakad olnud oma õiguste kehtestamisel," lisas ta. Kriisi sõnul tajub osa ettevõtjaid palga asendamist dividendidega kui kõlvatut konkurentsi. Kui needsamad ettevõtjad seaduste kohendamiseks ametnike jutule lähevad, kohtavad nad aga vastuseisu. Loe täpsemalt: http://www.aripaev.ee/3613/uud_uudidx_361302.html Loe ka Äripäeva juhtkirja: „Diagnoos: arstidel maksupuudulikkus“: http://www.aripaev.ee/3613/arv_juhtkiri.html Loe, mida tegelikult tähendab olla FIE: Lasse Lehis.

„Ich bin ein Unternehmer“ – MaksuMaksja, 2006, nr 12, lk 22-30. Veebis: http://www.maksumaksjad.ee/modules/smartsection/item.php?itemid=321