iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Padar astub võitlusesse salaviina ja -tubakaga

Padar astub võitlusesse salaviina ja -tubakaga

Kopeeri viide

Kai Kalamees kirjutab Postimehes, et Riigikogu kinnitab täna alkoholi- ja tubakaaktsiisi äkktõusud, mis võivad kriitikute hinnangul panna vohama salaturu. Rahandusministri Ivari Padari kinnitusel teeb riik kõik, et salakaupa Eestist eemal hoida.

Ministri väitel on rahandusministeerium koos siseministeeriumiga tõsiselt tegelenud salaturu teemaga. Tuleva aasta riigieelarvesse on juba praegu plaanitud suuremad summad maksu- ja tolliametile ning politseiametile, et piirata võimalikku salaalkoholi ja salaviina tulekut, lubas Padar, kes näeb peamist ohtu salasuitsudes. «Suuremad riskid on kindlasti tubakaga,» ütles ta eelnõu esimesel lugemisel põrandaaluse kaubanduse võimaliku leviku kohta.

«Analüüside pealt võib arvata, et salaalkoholi puhul on tõenäosus väiksem, hinnatõus siin sedavõrd ei mõjuta,» lisas ta. Rahandusminister Padar võis aga eile aktsiisieelnõu teise lugemisega rahul olla, sest saadikud hääletasid sinna tagasi sätte, mis kergitab uue aastal viinaaktsiisi kahes jaos kokku 30 protsenti. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/140607/esileht/siseuudised/266214.php Vaata ka ATKAS muutmise seaduse eelnõud koos seletuskirjaga: http://www.maksumaksjad.ee/modules/AMS/article.php?storyid=256