iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Siseministeerium seoks tasumata trahvid tulumaksu tagastamisega

Siseministeerium seoks tasumata trahvid tulumaksu tagastamisega

Kopeeri viide

Postimees Online kirjutab, et Siseministeerium näeb politsei poolt määratud trahvide paremaks laekumiseks ühe lahendusena maksmata trahvide tasumise sidumist tulumaksu tagastamisega, mitte rahatrahvi asendamist arestiga.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Marek Helmi sõnul pole aresti kohaldamine maksmata trahvi tasumiseks ei lahendus, vahendas siseministeeriumi avalike suhete osakond. «Juba praeguseks on asenduskaristusi määratud nii palju, et arestimajades on mitmekuused järjekorrad,“ ütles Helm. Samuti ei oleks võlguolijate arestimine riigi jaoks mõistlik, kuna asendusaresti mõistmisel tasutakse täitekulud riigi poolt politsei eelarvest. «See tähendab, et trahvi tasub kaudselt korralikult makse maksev kodanik,» viitas Helm.

Pigem näeks asekantsler probleemi osalist lahendust maksmata trahvide sidumises füüsilistele isikutele tulumaksu tagastamisega, kuna praktikas on juba olemas hea näide, kus maamaksuvõlglased saavad tulumaksust tagasi ainult selle osa, mis jääb järgi pärast võla sissenõudmist maksu- ja tolliameti poolt. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/280607/esileht/siseuudised/269155.php