iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maksumaksjad ja investorid soovivad investeeringute maksuvabastust juba järgmisest aastast

Maksumaksjad ja investorid soovivad investeeringute maksuvabastust juba järgmisest aastast

Kopeeri viide

Nii Eesti maksumaksjate liit kui ka Eesti investorite liit teatasid täna, et kuigi valitsuse otsus võimaldada investeeringute maksuvaba reinvesteerimine on igati tervitatav, tuleks vastavad seadusemuudatused sisse viia juba 2008. aastal.

Viidates rahandusminister Ivari Padarile, kes nimetas 6. juuli Äripäevas rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonda «rahandusministeeriumi lugupeetud komandaks korruseks, kus on vaieldamatult eesti maksupoliitika kompetents», teatas maksumaksjate liit, et sel juhul ei tohiks seadusemuudatuste sisseviimine võtta rohkem aega kui kaks nädalat. «EML on seisukohal, et kui ministri hinnang vastab tõele, siis ei tohiks rahandusministeeriumi lugupeetud kolmandal korrusel võtta rohkem aega kui kaks nädalat, et kirjutada kokku eelnõu, täpsustada detaile ja sulgeda «uksed» võimalikele maksupetturitele, mida rahandusminister pidas eelnõu koostamisel oluliseks,» teatas maksumaksjate liit.«Nüüd, kus rahandusministeerium on koostöös huvigruppidega leidnud ka optimaalse tehnilise lahenduse antud muudatuste teostamiseks, jääb täiesti arusaamatuks ja põhjendamatuks, miks seadusmuudatused hakkavad kehtima alles 2009., mitte juba 2008.

aastal,» kommenteeris Eesti investorite liidu tegevjuht Jaanika Merilo. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/100707/esileht/majandus/271483.php Loe ka EML pressiteadet: „Eraisiku investeeringutulude maksuvabastus tuleb kehtestada juba 2008. aastal