iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Atonen: eraisikute investeeringud tuleks tulumaksust vabastada 2008. aastast

Atonen: eraisikute investeeringud tuleks tulumaksust vabastada 2008. aastast

Kopeeri viide

Postimees Online kirjutab, et Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen soovitab oma pöördumises kaaluda tõsiselt eraisikute investeeringute tulumaksuvabastuse rakendamist juba järgmise aasta algusest.

«Koalitsioonikõnelustel oli juttu, et eraisikute ja ettevõtete investeeringute maksustamine tuleks võrdsustada 2008. aastast,» meenutas Atonen. «Peaksime andma selge signaali: Eestis koheldakse ettevõtjaid ja eraisikuid võrdselt. Lisaks vajame riigi poolt tugevat sõnumit, et tarbimisele tuleb eelistada säästmist ja investeerimist.

Investeeringute tulumaksuvabastuse laiendamine eraisikutele on üks võimalus seda sõnumit saata,» lausus ta. Atonen kinnitas, et eraisikute investeeringute vabastamine järgmisest aastast avaldaks mõju alles 2009.aasta eelarvelaekumistele. «Aktsiiside kohene tõstmine peaks selleks ajaks riigikassat juba tublisti täitma,» märkis ta. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/100707/esileht/majandus/271513.php Loe EML pressiteadet: „Eraisiku investeeringutulude maksuvabastus tuleb kehtestada juba 2008.

aastal