iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Riik võib lähiaastail sulgeda enamiku Eesti kasiinodest

Riik võib lähiaastail sulgeda enamiku Eesti kasiinodest

Kopeeri viide

Hindrek Riikoja kirjutab Postimehes, et rahandusministeeriumist kooskõlastusringile läinud uus hasartmänguseadus sulgeks lähiaastatel lõviosa praegustest mängupõrgutest, kasiinofirmad on selle tõsiasjaga suuresti ka leppinud. Uue seaduseelnõu leebem regulatsioon puudutab mänguautomaatide ja -laudade miinimumarvu kasiinodes. Nii peaks tulevikus kasiinos olema vähemalt 30 automaati või viis lauda. Lõviosale kasiinodest saaks saatuslikuks aga punkt, mille järgi peab kasiino asuma eraldi hoones, kus võib lisaks olla vaid hotell, konverentsikeskus või meelelahutuskeskus.

Rahandusministeeriumi finantspoliitika osakonna peaspetsialisti Sören Meiusi sõnul täidab praegu omaette hoone nõuet umbes kümnendik kasiinodest.

Vähemalt 30 mänguautomaati on aga ligi 40 protsendis kasiinodest.Kui eelnõu sellisel kujul riigikogus vastu võetakse, ei tähenda see siiski, et kõik tegutsevad kasiinod automaatselt sulgemisele lähevad. Praegu antakse tegutsemislubasid kasiinodele kuni viieks aastaks ning kehtiva loa lõpuni saavad kõik mängupõrgud ka tegutseda.Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/190707/esileht/majandus/272984.phpVt samal teemal ka Postimehe juhtkirja: http://www.postimees.ee/190707/esileht/arvamus/273000.phpVt samal teemal ka Maalehte "Mänguri nimi uksel kirja!" http://www.maaleht.ee/?page=&grupp=artikkel&artikkel=9250