iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Tappev hinnagalopp

Tappev hinnagalopp

Kopeeri viide

Postimehe juhtkirjas avaldatakse arvamust, et valitsus võiks aktsiisidega pisut oodata. Eile avalikkusse jõudnud teade elektri hinna kallinemisest mõne prognoosi järgi ligi neljandiku võrra järgmisel aastal pluss paljud muud plaanitavad hinna- ja aktsiisitõusud tekitavad küsimuse, kas ei peaks valitsus ja riigimonopolid hinnagalopis hoogu maha võtma ning end peeglist vaatama. Valitsuse puhul ka poliitilises mõttes.

On selge, et järgmisel aastal tõusevad nende teenuste ja toodete hinnad, mida inimesed ostmata jätta ei saa. Näiteks elekter umbes 23 protsenti, vesi, kütus.

Samuti kallinevad alkoholi- ja tubakatooted.Hinnagalopp sunnib aga omakorda küsima, kui järjekindel on olnud valitsuse poliitika euroga ühinemise suhtes. Augusti lõpupoole ütles rahandusminister Ivari Padar, et euroga liitumine võib edasi lükkuda ja niigi kaugel olev euroga ühinemise tärmin – aasta 2011 – ei pruugi teostuda.Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/050907/esileht/arvamus/281023.phpVt samal teemal ka: "Eesti Energia sihib hiiglaslikku hinnatõusu" http://www.postimees.ee/050907/esileht/majandus/281035.php