iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Reformierakond: Savisaar tõstab maamaksu hoolimata tallinlaste vastuseisust

Reformierakond: Savisaar tõstab maamaksu hoolimata tallinlaste vastuseisust

Kopeeri viide

Postimees Online kirjutab, et IRLi ja sotsiaaldemokraatide kõrval Tallinnas opositsioonis oleva Reformierakonna arvates tõstab linnapea Edgar Savisaar maamaksu hoolimata tallinlaste vastuseisust.

«Üle 7000 kogutud allkirja ja tehtud meeleavalduste ei tähendanud keskfraktsiooni jaoks midagi,» nentis Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer pärast seda, kui eelnõu maksustamismäära kahe ja poole kordsest tõstmisest volikogus kinnituse sai. Maamaksu tõusuga lapitakse Holsmeri hinnangul niigi auklikku linnaeelarvet ning rahastatakse linnaametnike korterite ehitust, ehkki selle asemel peaks linnavalitsus tema arvates vaatama linnaeelarve üle hoopis pilguga, kust saaks kokku hoida. «Kurioosne on antud juhul see, et just maamaksu tõusust laekuva täiendava 200 miljoni krooni ulatuses ehitatakse järgmisel aastal linnale kortereid,» tõdes Holsmer. Reformierakonna fraktsiooni esimehe hinnangul võib Tallinna 2008 aasta eelarvet nimetada «SMS-laenu mehe eelarveks».

«Maamaksu tõstmine on linnakodanike SMS laen laristavale linnavalitsusele, kes ei suuda linnaeelarvet muud moodi kokku saada,» põhjendas ta. Reformierakondlased meenutavad, et 1999. aastal oli just Savisaar suurim maamaksu tõusu vastu protestija. Toona tõstis Jüri Mõisa linnavalitsus maamaksu 1,2 protsendini maa maksustamise hinnast.

Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/141207/esileht/siseuudised/tallinn/301431.php