iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Tasulise parkimisala elanikele tulevad e-load

Tasulise parkimisala elanikele tulevad e-load

Kopeeri viide

Urmas Seaver kirjutab Postimehes, et Tallinna linnavalitsus käivitas tasulisel parkimisalal elavate inimeste jaoks elektrooniliste parkimislubade süsteemi, mis toob kaasa paberist lubade kadumise. Kontrolörid hakkavad loa olemasolu kontrollima auto numbrimärgi abil.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on praeguste paberlubadega segadusi, mida e-lubadega saab vältida. «Näiteks inimesed unustavad selle välja panna, kuid hiljem ütlevad, et neil on ju luba olemas ja oli väljas.

Või sellised juhtumid, kus kaart on pandud nii, et seal parkimiseks lubatud tänav pole sellelt loetav, kuid hiljem öeldakse, et kaart oli ju pandud,» rääkis Mutli. «Elektroonilise kaardiga saaks neid probleeme ja vaidlusi vältida.» Uus süsteem tähendaks seda, et tasulisel parkimisalal elav inimene taotleb endale parkimisloa ning kui ta on selle eest tasunud, ilmub vastavasse andmebaasi info loa omamise ja kindla auto kohta. Kui parkimiskontrolör näeb parkivat autot, saab ta esitada sellesse andmebaasi päringu, et veenduda, kas selle auto parkimiseks on luba olemas või mitte. Kesklinna tasulise parkimisala elaniku aastane parkimisluba maksab 600 krooni, hooajakaart (15.

mai – 15. september) Pirita elanikule 100 krooni. Tavalise parkimisloa kuuhind sõltuvalt piirkonnast on 1500–3500 krooni. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/141207/esileht/siseuudised/tallinn/301391.php