iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maailma parim kultuuriminister

Maailma parim kultuuriminister

Kopeeri viide

Nädalavahetuse Postimehe juhtkirjas kirjutatakse, et neljapäeval jäi Jaan Krossi lahkumisteate kõrval tagaplaanile koorijuhist kultuuriministri Laine Jänese otsus, et kõigi kultuuriürituste piletitele tuleks kehtestada senise viieprotsendilise käibemaksu asemel 18-protsendiline maksumäär. Lugesite õigesti – kultuuriminister tegi ettepaneku tõsta kõigi kultuuriürituste piletihindu.

Sellepärast ei oskagi muud kosta, kui et Jänese peaks nimetama maailma parimaks kultuuriministriks. Selline samm aitab ju märgatavalt tõsta kultuuriürituste kättesaadavust kõigis ühiskonnakihtides ja selle eest peabki üks kultuuriminister hea seisma. Inimestel on ju nagunii nii palju vaba raha käes, et isegi kümnele protsendile liginev inflatsioon ei suuda seda kõike ära süüa.

Tõsiselt rääkides on Jänese selline samm ikka väga kummaline. Tegemist on küll Reformierakonna ehk tema kodupartei seisukohaga, kuid kas kultuuriminister peab olema just see, kes sellise ettepaneku teeb? Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/301207/esileht/arvamus/303535.php