iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Saksamaa süüdistab Liechtensteini rünnakus

Saksamaa süüdistab Liechtensteini rünnakus

Kopeeri viide

Evelyn Kaldoja kirjutab Postimehes, et Saksa salateenistuse ostetud andmed Liechtensteini panku maksupettusteks kasutavate rikkurite kohta vallandasid Berliini ja Vaduzi vahel tüli, kus kumbki süüdistab teist oma riigi ründamises.

«Liechtenstein ründab Saksamaad!» teatas eilne pealkiri Saksa päevalehes Taz. 160 ruutkilomeetri suurune ja 34 000-pealise elanikkonnaga vürstiriik ohustab 357 021-ruutkilomeetrise ja rohkem kui 82 miljoni elanikuga Saksamaa hinnangul neid rahakoti kaudu. Tüli põhjuseks on info, mille Saksa salateenistus ostis rohkem kui nelja miljoni euro (üle 62 miljoni krooni) eest ühelt Liechtensteini panga töötajalt. Saksamaa rahandusministeerium kahtlustab, et sajad jõukad sakslased – ärimehed, sportlased ja meelelahutajad – võivad Liechtensteini pankade abil nende eest varjata kokku kuni nelja miljardi euroni (62 miljardi kroonini) küündivat summat.

Selle info toel kavatsevad maksuinspektorid korraldada 700 läbiotsimist, millest 70 plaanitakse läbi viia käesoleva nädala lõpuks. Uurimine on nõudnud juba esimese prominentse ohvri – kahtlusaluseks kuulutatud Deutsche Posti tegevjuht Klaus Zumwinkel astus möödunud nädalal tagasi. Saksamaa kantsleri Angela Merkeli sõnul peaks Liechtenstein muutma oma panganduse läbipaistvamaks ning aitama kaasa rahapesu ja maksupettuste vastasele võitlusele. Merkel meenutas, et Liechtensteini naabrite võimuses on lükata edasi vürstiriigi vastuvõtmine Schengeni viisaruumi.

Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/220208/esileht/valisuudised/313375.php