iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Maamaksu küsimus vallandas sõnasõja

Maamaksu küsimus vallandas sõnasõja

Kopeeri viide

Andrus Karnau kirjutab Postimehes, et Isamaa ja Res Publica Liidu poliitik Ken-Marti Vaher veab kampaaniat, mis nõuab eramaja omanikele maksuvabastust. Valitsuspartnerid suhtuvad sellesse aga tõrjuvalt.

Vaher kuulub kinnisvaraomanike liidu juhatusse, sama ühinguga on seotud ka teine Isamaa ja Res Publica Liidu poliitik Urmas Reinsalu. Kinnisvaraomanike liit hakkab esmaspäeval koguma allkirju taotlusele, mis nõuab maksuvabastust inimeste kodumajadele. «Minu seisukoht on vastassuunaline sellele, mis toimub Tallinnas,» lausus Vaher.

«Koduomaonikku ei peaks karistama. Vastupidi, riik peaks hindama seda, kui inimene on koduomanik.» Majaomanike protestid said õige hoo sisse eelmise aasta lõpus, kui Tallinna linnavalitsus tõstis järsult maksumäära linnas. Puhkusel oleva sotside liidri Ivari Padari asemel vahendas rahandusministeeriumi seisukohta ministri nõunik Rein Järvelill. «Maksuküsimusi ei otsustata kuskil referendumil, maksuküsimusi otsustakse teistel põhimõtetel,» lausus Järvelill.

«Loomulikult oleks väga populaarne kõik maksud ära kaotada.» Järvelille sõnul läheb maamaks omavalitsustele, kes kasutavad seda raha teede-tänavate korrashoiuks, koolide ja lasteaedade ehituseks. «Maksuvabastus ei ole väga põhjendatud, sest elanikud saavad selle eest omavalitsuselt teenuseid,» sõnas Järvelill. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/260308/esileht/majandus/319761.php