iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Margus Mihkels: moodne roosa klassiviha

Margus Mihkels: moodne roosa klassiviha

Kopeeri viide

Margus Mihkels kirjutab Postimehes, et oivalise Endel Pärna mängitud majordoomus Archibald korrutas filmis «Savoy ball» surematuks sõnad «Suurepärane, kuid siiski mitte lootusetu!» Need sõnad sobivad pagana hästi sotside totaka idee kohta nõuda võimsama kui 139-kilovatise mootoriga autode omanikelt luksusmaksu, kuni pöörased viis tuhat krooni kuus.

Autode maksustamine pole paha mõte. Autoga sõitmine ei ole õigus, vaid privileeg, ja see tuleb kas välja teenida või osta. Saab ka järelmaksuga.Miks peaks koormist nõudma võimsuse järgi?

Ja veel mingist piirist alates? Kas moodsad roosad ideed – vabandan, ei ole värskeid müürilehti lugema sattunud ega kõnekoosolekutel taskupõhjas rusikaid rullimas käinud – väidavad, et on võrdsed ja siis natuke vähem võrdsed, kes makse maksma peavad? Ja kuidas on välja rehkendatud, et just 139 (sic!) kilovatist võimsama mootoriga auto pidaja on see kröösus, kes oma olemasolu hüvitama peab? Sotside Indrek Saare ja Hannes Rummi jutu – et maksuteated tervitaks S-klassi Mercedeste, Jaguarite ja Hummerite omanikke – järgi ei oska lähteandmeiks arvata küll muud kui labast klassiviha.

Hea veel, et ei taheta karistada inimesi selle eest, et nad hästi teenivad, ja maksustada kallimaid kui näiteks 673 284 krooni maksvaid autosid.Loe täpsemalt:http://www.postimees.ee/120508/esileht/arvamus/329787.php