iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Viinatootjad vaevlevad maksuvõlgades

Viinatootjad vaevlevad maksuvõlgades

Kopeeri viide

Hindrek Riikoja kirjutab Postimees, et lisaks Onistarile on viimastel kuudel maksuvõlgadesse sattunud ka mitmed teised Eesti viinatööstused, kel on tekkinud raskusi aktsiisi tasumisega.

Onistaris tootmise seisanud maksuvõlg küündis mai alguses Krediidiinfo andmetel 32,5 miljoni kroonini. Teiste viinatootjate võlad on väiksemad, kuid peaaegu kõiki neid iseloomustab tõik, et maksude tasumisega ollakse hädas juba pikemat aega. Samuti suurte viinatootjate sekka kuuluv Remedia võlgnes mais maksuametile pisut üle kahe miljoni krooni, Almo MS aga 1,2 miljonit krooni. Miljonist kroonist väiksemaid maksuvõlgu on teistelgi.

Alkoholitootjad kui «tundliku valdkonna» firmad on oma tähelepanu alla võtnud ka Maksu- ja Tolliamet. Ameti juhi Enriko Aava sõnul on tarbimise kokku tõmbudes paljude firmade elu märksa raskemaks muutunud ja seda on maksulaekumisest näha. «Katsume ettevõtetega kokkuleppele jõuda ja kriisi ennetada,» rääkis Aav. «Muidu võivad võlad väga suureks kasvada.

Alkoholitootjatel võime raskuste korral nende aktsiisilao tagatisi suurendada, mis teeks olukorra veel raskemaks.» Remedia juhi Aleksander Skoblovi kinnitusel on firma võlad ajutist laadi, kuigi need on juba mitu kuud üleval olnud ja selle aja jooksul ka suurenenud. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/280508/esileht/majandus/333577.php