iconJuurdepääsetavus
Maksuseaduste kommentaaride kogumik 2023 tellimine Esitan tellimuse

Savisaar: tasulise parkimisala laiendamine Pirital on elanike huvides

Savisaar: tasulise parkimisala laiendamine Pirital on elanike huvides

Kopeeri viide

Urmas Seaver kirjutab Postimees.ee-s, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar põhjendab tasulise parkimisala laiendamist Pirital senisest pea poole suuremaks sellega, et arvestati Pirita elanike pöördumistega.

«Pirital parkimistasu kehtestamisel arvestati kodanikelt tulnud sellealaseid pöördumisi ja liiklusspetsialistide hinnanguid,» märkis linnapea oma vastuses linnavolikogu liikmele Ülle Rajasalule. «Tasulise parkimisala laiendamine on just elanike huvides, millega parkimiskoormus nende maja ees väheneb.» Pea kogu Pirita mereäärsel osal Pirita sillast kuni linna piirini kehtib 15. maist kuni 15. septembrini tasuline parkimine, kus tunniajase parkimise hind on 12 krooni.

Tasuline parkimine on Pirital kehtinud juba aastaid, kuid mullu sügisel tegi linnaosavanem Tiit Terik linnavalitsusele ettepaneku tasuline suvine parkimine Pirita ära kaotada. Linnavalitsus lubas ettepanekut kaaluda, kuid tuli talvel välja hoopis ideega laiendada parkimisala senisest ligi poole suuremaks. Terik on öelnud, et Pirita elanikud on tasulise parkimisala laiendamise vastu ning seda on neile raskem põhjendada kui maamaksu tõstmist. Loe täpsemalt: http://www.postimees.ee/290508/esileht/siseuudised/tallinn/333872.php